Radionice: započeo projekt s Dječjim vrtićem Maslačak

Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja

U srijedu (6. studenog 2019.) posjetili su nas polaznici starije vrtićke (predškolske) skupine matičnog vrtića na čelu s odgojiteljicama Sandrom Glasovac i Brankom Vidaković. Prošli smo obje muzejske zgrade u roku sat vremena pri čemu su naši najmlađi posjetitelji strujom misli pomogli kustosu Mihaelu Sučiću u približavanju povijesti grada Belišća i okolice. Laganom smo šetnjom prošli poznatom „Pekmez“ ulicom pri čemu smo govorili i o prvim radnicima i stanovnicima Belišća.

Također su nas tijekom prijepodnevnih sati posjetili učenice i učenici petog i sedmog razreda na čelu s učiteljicama iz Veliškovaca. Nakon okupljanja kod Palače Gutmann (Zgrada uprave ili Palej) i priče o dolasku obitelji Gutmann i prvim tvornicama otišli smo i u Muzej „Belišće“. U muzeju smo razgovarali o važnosti naselja Tiborjanci, Veliškovci i Gat i odnosu prvih radnika u Belišću i poljoprivrednog stanovništva iz okolice Belišća.

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Dječjim vrtićem Maslačak Belišće. Od 6. studenog 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice pod nazivima Boje – važnost razlikovanja boja na povijesnim zemljovidima i Muzej – prostor za učenje o precima i nama s polaznicima srednjih (starijih) vrtićkih skupina, mješovitih vrtićkih skupina (poludnevni i cjelodnevni program) i starijih vrtićkih (predškolskih) skupina.

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content