Radionice: u Dječjem vrtiću Maslačak uspoređivali smo stare fotografije

Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja

Tijekom prijepodnevnih sati u srijedu (27. studenog 2019.) s polaznicima starije vrtićke (predškolske) skupine matičnog vrtića proveli smo radionicu pod nazivom Muzej – prostor za učenje o precima i nama.
S kustosom Mihaelom Sučićem polaznici su promatrali stare fotografije pri čemu su uspoređivali današnji i nekadašnji izgled dijelova Belišća. Zanimljivo je bilo promatrati prostor današnjeg Tržišnog centra Belišće i nekadašnji željeznički kolodvor, odnosno današnji autobusni kolodvor. Također smo pomoću struje misli govorili o prometu, ali i povrću i voću iz Europe, Azije i obje Amerike.
Tijekom prijepodnevnih sati u srijedu (4. prosinca 2019.) posjetili su nas polaznici mješovite vrtićke skupine. Prolazeći kroz obje muzejske zgrade i šećući ulicom prvih radnika progovorili smo o nastanku i razvoju Belišća.
U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Dječjim vrtićem Maslačak Belišće. Od 6. studenog 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice pod nazivima Boje – važnost razlikovanja boja na povijesnim zemljovidima i Muzej – prostor za učenje o precima i nama s polaznicima srednjih (starijih) vrtićkih skupina, mješovitih vrtićkih skupina (poludnevni i cjelodnevni program) i starijih vrtićkih (predškolskih) skupina.

Foto: prilog s radionice.

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak: 12:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 8:00 – 16:00 sati

ZA POSJETITELJE

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na broj 099/486-2536
Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Skip to content