Radionice: s osmašima od Pet zvijezda preko Pučke škole do muzeja

Foto: Osmaši i Belišćanska zimska idila
Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja

U petak, 24. siječnja 2020. godine posjetili su nas učenici i učenice osmog d. s razrednicom Vanesom Šerić belišćanske osnovne škole u sklopu radionice Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja.

Uz laganu šetnju od Zgrade gradske uprave grada Belišća gdje su pogledali izložbu o holokaustu, pored prostora nekadašnjih Pet zvijezda i zgrade nekadašnje Pučke škole do muzejske zgrade kod belišćanske ambulante progovorili smo uz struju misli učenica i učenika o urbanizmu grada Belišća od kraja 19. stoljeća do konca 20. stoljeća. Iz Parka hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata promatrali smo zgrade koje su sagrađene kao posljedica razvoja Belišća kao prometnog središta Slavonsko podravske željeznice – današnji autobusni kolodvor, nekadašnju Zgradu direkcije SPŽ-a i Zelene kuće. Nismo niti izostavili popričati o zgradi nekadašnje Pučke škole pa Omladinskog doma, a današnjeg prostora kafića Romberg i Fine. U muzejskoj zgradi kod belišćanske ambulante govorili smo o nekadašnjoj raširenosti šuma, mnogobrojnim tvornicama i ulozi radnika, Poduzeća S.H. Gutmann i Kombinata Belišće tijekom gospodarskog i urbanističkog razvoja Belišća i okolice.
Posjet/radionica bila je pod nazivom Obitelj Gutmann: graditelji ili eksploatatori Belišća i slavonske Podravine.

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće. Od 18. listopada 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice s učenicama i učenicima od 4. do 8. razreda. Radionice će se provoditi na području grada Belišća i prigradskih naselja i prostorijama Muzeja „Belišće“.

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content