Radionice: Petaši su oživili prapovijest i antiku slavonske Podravine!

Foto: Petaši oživljavaju prapovijest

U petak, 28. veljače 2020. godine proveli smo novu radionicu s petim razredom (5 b) matične Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Nakon kratkog uvoda o nastanku Belišća vratili smo se u vrijeme kada je bilo malo hladnije nego danas i kada su nestale životinje hodale panonskom nizinom.

Pomoću struje misli petaša progovorili smo o arheološkim nalazima sa zapadnih i istočnih dijelova grada Belišća – Staro Valpovo i Zagajci. Upoznali smo se sa zanimljivim ostacima životinje koja je vladala nizinom današnje Slavonije, Srijema i Baranje – mamutom. Također smo uz pomoć ideja učenica i učenika popričali o životu ljudi od prije pet, šest tisuća godina, ali i o ljudima koji su živjeli „u skladu“ s obilježjima takozvane kulture žarnih polja. Spomenuli smo i obilježja rimske kulture na prostoru grada Belišća i slavonske Podravine pri čemu smo naveli i rimsko naselje Iovallium koje se prema nekim tezama nalazilo na prostoru današnjih prigradskih naselja Kitišanci i Tiborjanci.

Učenice i učenici su za kraj crtali, bojali i odgovarali na pitanja o prapovijesti i antici na prostoru grada Belišća, ali i Slavonije, Srijema i Baranje.

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće. Od 18. listopada 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice s učenicama i učenicima od 4. do 8. razreda. Radionice će se provoditi na području grada Belišća i prigradskih naselja i prostorijama Muzeja „Belišće“.

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content