Radionice: osmaši i sedmaši posjetili Muzej „Belišće“

Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja

Tijekom poslijepodnevnih sati 15. studenog i 6. prosinca posjetili su nas učenici i učenice osmog b. i sedmog b. razreda belišćanske osnovne škole u sklopu radionice Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja.

Uz laganu šetnju od Zgrade gradske uprave grada Belišća, pored Tržnog centra Belišće i zgrade nekadašnje Pučke škole do zgrade današnje belišćanske ambulante progovorili smo uz struju misli učenica i učenika osmog razreda o takozvanim kućama Pet zvijezda, razvoju školstva u Belišću. Također smo progovorili o međuodnosu između radnika i radnica nekadašnje Slavonsko podravske željeznice i nekadašnjeg poduzeća S. H. Gutmann. U muzejskoj zgradi kod belišćanske ambulante govorili smo i o prvom stanovništvu, odnosno imigracijama u Belišću krajem 19. stoljeća.
Posjet/radionica bila je pod nazivom Obitelj Gutmann: graditelji ili eksploatatori Belišća i slavonske Podravine.

Uz pomoć učenica i učenika sedmog razreda progovorili smo u muzejskoj zgradi kod belišćanske ambulante o kontinuitetu naseljenosti na prostoru grada Belišća i okolice, važnosti Slavonsko-podravske željeznice na gospodarski razvoj i prometnu povezanost na prostoru slavonske Podravine. Također smo usporedili poljoprivredno stanovništvo i radnice i radnike poduzeća S. H. Gutmann s kraja 19. i iz prvih desetljeća 20. stoljeća.

Posjet/radionica bila je pod nazivom Željeznica – žila kucavica Belišća i prigradskih naselja

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće. Od 18. listopada 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice s učenicama i učenicima od 4. do 8. razreda. Radionice će se provoditi na području grada Belišća i prigradskih naselja i prostorijama Muzeja „Belišće“.

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content