Predstavljanje knjige Počeci habsburške Valpovštine

Predstavljanje knjige

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i Muzej „Belišće“ organizirali su predstavljanje knjige Počeci habsburške Valpovštine Mihaela Sučića u ponedjeljak (11. studenog 2019.) s početkom u 19:00 sati u Zgradi gradske uprave grada Belišća. Oko 120 posjetitelja sudjelovalo je u predstavljanju knjige o kojoj su progovorili dr. sc. Dinko Župan (Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje), Vlasta Putar (Gradska knjižnica i čitaonica Belišće) i Mihael Sučić (Muzej „Belišće“). Svaki je posjetitelj dobio besplatni primjerak knjige u kojoj može pronaći informacije o slavonskoj Podravini od prije 300, 400 godina, međuodnosu između okolišnih faktora (šume, rijeke, životinje) i ljudi, vjerskoj, gospodarskoj i kulturnoj povijesti navedenog područja.

U suradnji sa Župom svetog Josipa Radnika Belišće i Udruge svetog Vinka Paulskog Belišće organizirana je i humanitarna akcija.

Zahvaljujemo gradu Belišću, medijima (Belišćanski list, Gradski radio Belišće, Slavonska televizija, Valpovština info) na praćenju predstavljanja, fotografima (Tinu Lackoviću, Zaimu Saljijiju, Vladimiru Vazdaru), Župi svetog Roka Veliškovci, Župi Bezgrešnog začeća BDM Valpovo, sugrađankama, sugrađanima i gostima na promoviranju knjige.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji, Vladimir Vazdar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak: 12:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 8:00 – 16:00 sati

ZA POSJETITELJE

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na broj 099/486-2536
Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati