A MIRACLE OF ART

U subotu, 16. rujna 2023. godine, povodom svečanog otvorenja obnovljene Palače Gutmann i središnjeg gradskog trga Ante Starčevića, Muzej Belišće organizirao je izložbu kiparskih radova i slika akademskog slikara Nedeljka Čubeka.
Nedeljko Čubek rođen je 1954. godine u Osijeku. Diplomirao je slikarstvo 1980. na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Ljubomira Perčinlića. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Godine rada na visokoškolskoj ustanovi u Njemačkoj afirmirale su ga kao profesora umjetnosti i izvan granica Hrvatske. Radnu dozvolu i neograničen boravak u Njemačkoj dobiva na temelju osnivanja samostalne crtačke škole “Ich AG”, jedne od prvih vlastitih tvrtki u području umjetnosti.
Zasluženu mirovinu dočekao je kao profesor na Školi za dizajn i primijenjenu umjetnost u Osijeku.
Izložbom “A Miracul of Art” belišćanskoj javnosti se predstavlja slikarskim i kiparskim opusom iz kojeg je vidljivo da je upravo čovjek i njegov unutarnji nemir motiv njegovih djela pomoću kojeg se izražava, stvarajući čudo umjetnosti.
Dvadesetčetiri slikarska djela velikih formata i dvadesetosam skulptura rađenih tehnikom Raku keramika – Paperclay, ostavljaju snažan dojam, tiho i smireno prodiru u prostor, zaokupljajući promatračev pogled i poigravajući se njegovom percepcijom.
Umjetniku je cilj prenijeti svoje stanje duha i duše u zaustavljenom vremenu i prostoru, u trenutku samo njemu znanom.

A MIRACLE OF ART
Muzej Belišće
Nada Milas Bosanac

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content