MODERNA UMJETNOST BEZ GRANICA

 Izložba Moderna umjetnost bez granica je potvrda nastavka suradnje Akademije za umjetnosti i kulturu, sastavnice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku i Muzeja Belišće te suradnje Muzeja Belišće i Likovne udruge Bel Art iz Belišća.
Ugovorom potpisanim između Akademije i Muzeja u travnju 2022. godine realizirana je kiparska izložba u čijoj su realizaciji sudjelovali studenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment. Tada na otvorenju izložbe glazbenim angažmanom uključila se i studentica 2. g. preddiplomskog sveučilišnog studija Žičani instrumenti, smjer Gitara.
Danas, izložbom Moderna umjetnost bez granica svoje radove predstavilo je 15 studenata Odsjeka likovne umjetnosti/ likovna kultura i 17 članova udruge Bel Arta. Ukupno je izloženo 46 radova. Izložba tematski nije određena te je prepušteno autorima izbor djela kojima su se predstavili belišćanskoj javnosti te izrazili osobna razmišljanja, stavove, ideje, osjećaje i životna iskustva. Odabrani umjetnički radovi potvrđuju umijeće i umjetničku izvrsnost te jedinstvenu osobnost i prepoznatljivost autorskog rukopisa. Sve je u oku i srcu promatrača. Stoga, kao posjetitelji izložbe i promatrači doživimo svako djelo kao vlastitu kreaciju iste teme i boja, unoseći svoju percepciju izloženog djela u različitom prostoru i vremenu.
Izložbu prati prigodni katalog kao trajni podsjetnik na jednu uspješnu suradnju različitih kulturnih ustanova.
Prisutne su pozdravili ravnateljica muzeja Nada Milas Bosanac, predsjednik Likovne udruge Bel Art, Belišće i izv. prof.art. Zlatko Kozina u ime Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Prigodnim glazbenim programom izložbu su popratili Katarina Bošnjak, zamjenica ravnateljice CK Sigmund Romberg i dopredsjednica Amaterskog kazališta u Belišću te Zvonimir Iveković djelatnik CK Sigmund Romberg i predsjednik Amaterskog kazališta u Belišću. Pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić prigodnim riječima se zahalio Akademiji za umjetnost i kultruru u Osijeku, članovima Likovne udruge Bel Art i Muzeju Belišće te otvorio izložbu simboličnim skidanjem konopca postavljenog na stepenicama koje vode na I kat gdje je postavljena izložba.
Izložba je realizirana uz podršku gradonačelnika grada Belišća, gosp. Dinka Burića te financijskom podrškom Ministarstva za kulturu i medije Republike Hrvatske i Grada Belišća.
Hvala svima Vama koji ste svojim prisustvom uveličali ove trenutke te na taj način iskazali podršku u dosadašnjem radu i poticaj za buduće aktivnosti.

IZLOŽBA MODERNA UMJETNOST BEZ GRANICA – KATALOG 1

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content