IZLOŽBA STARIH FOTOGRAFIJA GRADA BELIŠĆA  – BELIŠĆE NEKADA  …

Dana 10. listopada 2017. godine otvorena je izložba „Belišće – nekada i danas”. Izložba je realizirana kroz suradnju Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća, unutar kojega je tada djelovao Muzej „Belišće“. Članovi udruge za kulturu i umjetnost „ZUM“ su na primjeru fotografija iz prošlosti fotografirali ista mjesta kako su izgledali  te 2017. godine. Fotografijom se prikazalo protok vremena i razvoj Belišća od nekadašnjeg industrijskog gradića u grad u kakvom danas živimo.

Ovom prilikom za Belišćansku noć muzeja 2021. godine odabrali smo iz ove izložbe samo stare fotografije iz prošlosti bez fotografija snimljenih u 2017. godini.

Šetnjom kroz naš lijepi grad u ovoj noći, pozivamo sve zaljubljenike u grad i fotografiju da se prošetaju do mjesta na starim fotografijama i fotografiraju ih onako kako ih vide i doživljavaju. Fotografije mogu biti snimljene i neki drugi dan ili su nedavno snimljene, a vama su posebno drage. Fotografije nam možete poslati na e-mail muzejbelisce@gmail.com, nada.milas.bosanac@belisce.hr, donijeti u Muzej ili ih dostaviti na način koji vama odgovara. Odabrane fotografije prikazat ćemo u novoj online izložbi fotografija Belišća, 26. veljače 2021. godine.

Kako je ova Belišćanska muzejska noć organizirana drukčije od onoga na što smo naučili i kako bi željeli, ovo je prilika da i sami napravimo nešto novo.

Pozivamo vas da zajedno ispričamo priču o Belišću, gradu koji će se razvijati i rasti samo onoliko koliko ga volimo i ulažemo u njegovu budućnost.

 

Vaš Muzej „Belišće“

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content