Belišćani prepoznali važnost fotografije – Belišćanska zimska idila

Tijekom subotnje večeri (21.12.2019.) prostorije Muzeja „Belišće“ ponovno su bile pretijesne za sve posjetitelje – sugrađanke, sugrađane i goste! Udruga za kulturu i umjetnost ZUM i Muzej „Belišće“ organizirali su otvorenje izložbe Belišćanska zimska idila. Izložba se sastoji od 40 fotografija naših Belišćana Vlade Junga, Dubravka Maričića i Zaima Saljijija i bit će otvorena tijekom zimskih mjeseci. Jučerašnji posjetitelji, kao i budući posjetitelji koji će dolaziti preko radionica ili samostalno moći će vidjeti fotografije na kojima je Vlado Jung zabilježio bajkovito Belišće tijekom večernjih sati, floru i faunu rijeke Drave Dubravka Maričića i Zaima Saljijija i materijalnu baštinu Belišća koju su zabilježili svi autori.

Na otvorenju su izložbe pred šezdesetak posjetitelja govorili autori Vlado Jung, Dubravko Maričić, Zaim Saljiji, moderatorica Ana Vazdar, Dario Fletko (predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća), Vladimir Vazdar, Jozo Bogdanović, Kornelija Fešiš i Mihael Sučić u ime Muzeja „Belišće“.

Zahvaljujemo Udruzi za kulturu i umjetnost ZUM, autorima fotografija, pjesnicima na suorganizaciji otvorenja izložbe, Valpovštini info i Gradskom radiju Belišće na praćenju otvorenja, Gradu Belišće na pomoći i svim sugrađankama i sugrađanima koji su prepoznali suradnju – izložbu navedenih aktera.

Foto: Zaim Saljiji, Valpovština info, Muzej „Belišće“

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak: 12:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 8:00 – 16:00 sati

ZA POSJETITELJE

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na broj 099/486-2536
Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Skip to content