Radionice: Sedmaši i „Kikići“ upoznali promjene Belišća i okolice!

Foto: Belišćanska muzejska noć

U petak, 31. siječnja 2020. godine proveli smo poslijepodne sa sedmašima Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Time je belišćanski muzej započeo bogati petak koji je završio oko ponoći sa završetkom Belišćanske muzejske noći (fotografija).

Prema već uhodanoj ruti u sklopu posjeta/radionice Željeznica – žila kucavica Belišća i prigradskih naselja krenuli smo od nekadašnjih Pet zvijezda preko Zelenih kuća, belišćanske tržnice i nekadašnjeg radničkog i činovničkog doma do muzejske zgrade kod belišćanske ambulante. Ovaj put nismo samo progovorili o povijesti Belišća i slavonske Podravine nego i o Holokaustu uz pomoć izložbe u Zgradi gradske uprave grada Belišća.

U srijedu, 29. siječnja 2020. godine imali smo treće druženje s „Kikićima“ iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće. Kao i sa „Sovicama“ i „Pčelicama“ i s trećom skupinom smo progovorili o promjenama kroz priču o Slavonsko-podravskoj željeznici i belišćanskoj tržnici.

Ponovno su i sedmaši i „Kikići“ iznijeli zanimljive teze pomoću struje misli o povijesti Belišća i slavonske Podravine.

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće. Od 18. listopada 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice s učenicama i učenicima od 4. do 8. razreda. Radionice će se provoditi na području grada Belišća i prigradskih naselja i prostorijama Muzeja „Belišće“.

U sklopu projekta Radionice: Oživimo baštinu grada Belišća i prigradskih naselja Muzej „Belišće“ surađuje s Dječjim vrtićem Maslačak Belišće. Od 6. studenog 2019. do svibnja 2020. godine organizirat ćemo radionice pod nazivima Boje – važnost razlikovanja boja na povijesnim zemljovidima i Muzej – prostor za učenje o precima i nama s polaznicima srednjih (starijih) vrtićkih skupina, mješovitih vrtićkih skupina (poludnevni i cjelodnevni program) i starijih vrtićkih (predškolskih) skupina.

RADNO VRIJEME MUZEJA “BELIŠĆE”

Ponedjeljak: 7:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 7:00 – 16:00 sati

Subota, nedjelja i blagdani – ne radi

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

Ponedjeljak: 16:00 – 20:00 sati
Utorak – Petak: 12:00 – 16:00 sati

Subota: uz najavu za grupe ( >5 ) na tel. br:+385992051425, +385994862536

Skip to content